Apar noi controverse în legătură cu locul unde a fost înmormântat Vlad Țepeș. Italienii susțin că au confirmarea că trupul voievodului cunoscut se află la Napoli, informează Digi24.
„Se pare că oamenii de știință au ajuns în sfârșit la o concluzie”, relatează corespondentul Digi24 în Italia, Adela Mohanu. „În mod neoficial, ei au confirmat faptul că mormântul lui Vlad Țepeș se află într-adevăr într-o mănăstire din Napoli. Oamenii de știință au cercetat timp de 10 ani o inscripție și în urma descifrării ei au ajuns la această concluzie. Nu se știe deocamdată exact ce au reușit ei să afle ce scrie, care sunt cuvintele de pe această inscripție, însă în mod neoficial au confirmat faptul că prințul valah chiar este înmormântat în mănăstirea din Napoli”.
Cum a ajuns Vlad Țepeș aici? Ei bine, se pare că nu ar fi murit în luptă, ci ar fi fost capturat de turci. Fiica sa, Maria, ar fi fugit din calea invaziei turcești și s-ar fi refugiat la Napoli. Aici ar fi fost adoptată de o familie de nobili și și-ar fi răscumpărat tatăl pe bani grei.
Vlad Țepeș ar fi ajuns la Napoli și a trăit o parte din viața sa la Napoli, iar în momentul în care a murit ar fi fost îngropat într-o capelă mortuară pregătită pentru socrul Mariei. Aici s-ar afla și astăzi, spun cercetătorii, în mănăstirea din Napoli, care poate fi vizitată și care percepe un bilet de doar 5 euro pentru vizitarea acestui mormânt.
Ce spun sursele oficiale românești
Sursele oficiale românești spun că Vlad Țepeș a fost asasinat la sfârșitul lunii decembrie 1476. Corpul său a fost decapitat și capul trimis sultanului, care l-a așezat într-o țeapă, ca dovadă a triumfului asupra lui Vlad Țepeș. S-a emis ipoteza ca „Drăculea” ar fi fost îngropat la Mănăstirea Snagov, pe o insulă din apropierea Bucureștilor.
Examinările recente au arătat că „mormântul” lui Țepeș de la mănăstire conține doar câteva oase de cal datate din neolitic și nu rămășițele adevărate ale domnului valah. După opinia reputatului istoric Constantin Rezachevici, mormântul acestuia ar fi pe locul mănăstirii Comana, ctitorie a voievodului.
Editor : S.S.